Bergen bij Bergen aan zee

Joeri // maandag, 30 juli 2007

Om uit huis te zijn gaan we een week naar Bergen. Bergen bij Bergen aan zee. Leuk kunstenaarsdorpje vlak bij een leuk zeedorpje.
Het huisje is erg kompleet en vol met speelgoed waar Nona en Vern veel mee spelen. Er is een veranda vol met speelgoed, een serre vol met speelgoed en boven is er ook nog een prinsessenkamer vol met verkleedspeelgoed. Na de eerste dag vroeg Nona hoe lang we nog bleven; ze maakte zich een beetje zorgen dat ze niet met al het speelgoed zou kunnen spelen.

In het tuinhuis zaten andere mensen. Een duitse vrouw met haar moeder en twee kleintjes. Nona kon fijn spelen met zoontje Moritz. En ze leerde wat duitse woordjes: danke, tschuss, en katze.

veranda verkleden vriendje

De eerste paar dagen stond er een stevige wind. Toch wel leuk om dan een strandwandeling te maken. Toen Vern de zee zag riep hij: “Isch!”. In Bergen aan Zee zijn we nog naar het aquarium gegaan. Nona vond het geweldig dat ze daar pijlstaartroggen mocht aaien. We hebben ook nog door de duinen van Bergen aan Zee gewandeld en een kleine picknick gehouden. wind nona vern duinbos vern in duinbos ’s Avonds aten we vaak bij Gustos of we kookten zelf, want het was vaak druk in de restaurantjes van Bergen.

Na een paar dagen werd het mooi weer en gingen we naar het strand, nu om echt te spelen. Nona en Vern hadden er dikke pret. Bij eb onstonden er kleine ondiepe poelen waar ze fijn in konden poeliƫn. Frans en Maria waren in de buurt en kwamen ook een ochtend langs. Verassing voor Vern en Nona. Opa bouwt mee zandkastelen en oma helpt Vern aan de kustlijn. Vrijdag door naar Gent. sb noord opa en nona papa in sb noord nona en zand oma vern slaapt
allebei
Vertel het ons.