Chicago :5

Joeri // maandag, 5 april 2004
Toch maar met de fiets?The Loop.
El poortThe El, metro komt eraan.

De conferentie is afgelopen, dus vandaag gaan we met z’n drie├źn op stap. Met de metro (de El) gaan we naar het Museum of Science & Industry.
We zijn de enige blanken in de wagon, want alleen arme Afro’s reizen zo. We belanden in een niet al te indrukwekkende buitenwijk van Chicago en lopen over het universiteitsterrein naar het museum.

Spirit of America in het Museum of Science & Industry, Chicago. Josette met koude neus in een warmte beeld.Het museum oogt een beetje rommelig. Ik heb moeite me te ori├źnteren, zoveel is er te zien. We kiezen voor de genetica, de spoorwegen, de gecomputeriseerde fabricagelijn en de fototechniek. Overal even op de foto.

We sluiten de dag af in ‘ the idea factory’, een grote speelplaats met ook een speciaal plekje voor de allerkleinsten. Nona is er anderhalf uur zoet is. Ze klimt over de kussens, sjouwt met emmertjes water en ontzoekt het kookstelletje in het plastic minihuisje. Speeltuin idea8.jpg
Speeltuin Speeltuin Speeltuin idea5.jpg
idea10.jpg idea7.jpg idea6.jpg


Geen commentaar meer mogelijk.