-STHLM:- 1

Joeri // maandag, 4 augustus 2003VROEG in de morgen staan we op. Nona is verbaast, wij maken haar wakker ipv zij ons.
Ze drinkt wel wat, maar niet veel. Half zeven rijden we weg.
Om acht uur laden we alles uit bij “lang parkeren” van Schiphol. Josette zet de wagen weg in de buurt van nummer 100 onder een groot reklame bord. Met een pendelbus rijden we naar de vertrekhallen.
Voor ons staan aan de incheckbalie een drietal gasten die wat video opname apparatuur willen inklaren, dat duurt heel erg lang, de mensen achter ons worden al wat onrustig. Joeri geeft Nona nog wat melk, maar door de lichte spanning blijkt de dop los en gaat er meer over haar buik dan in haar buik. Na het inchecken van de koffer hebben we nog net genoeg tijd om een kop koffie te drinken en Nona om te kleden voor we naar de gate gaan.Omdat we met Nona reizen mogen we als eerste instappen. We laten de buggy bij de gate achter, verpakt in een grote plastik zak, en moeten er
maar op vertrouwen dat hij wordt ingeladen. We zitten vooraan in het toestel en hebben drie stoelen. Het duurt nog behoorlijk lang voor alle andere passagiers zijn ingestapt. Nona valt ondertussen in slaap. Ze heeft schijnbaar geen last van haar oren bij het opstijgen want ze slaapt gewoon door. Ook de rest van de vlucht verloopt vlekkenloos. Als Nona wakker wordt krijgt ze de borst en speelt daarna wat met de verpakking van de lunch. Precies om vijf over twaalf landen we. Even later pikken we de koffer en de buggy van de band. Dan kopen we een kaartje voor een rit van twintig minuten met de express-trein naar Stockholm. Een kaartje voor ons twee kost 200 ske. Nona mag gratis mee.Met de T baan gaan we naar BIRGER JARL, ons hotel. De internet reserveringen zijn gelukt, ze kennen ons. Kamer 418 is vrij klein, de buggy past maar net door de gang. Alles zit er wel in, groot bed, TV, internetkabel, gratis minibar,kluis, bad. De babykot wordt gebracht, die maakt de kamer nog wat kleiner.
We gaan met de buggy te voet naar de stad. Via een autovrije winkel zone komen we in de oude stad.Het is lang licht met het lekkere koele van een hete na-zomerse dag en het is net alsof de klok rond een uur of vijf is stil gezet.
We zien de wissel van de wacht.
Naar de dinsdag.


Vertel het ons.