-STHLM:- 2

Joeri // dinsdag, 5 augustus 2003NONA wil om 6 uur al spelen, daar hebben wij nog niet zo’n zin in. Als Josette haar in bed neemt slaapt ze weer in. Het ontbijt is goed verzorgd.
Als eerste gaan we naar het kultuurhuset. Daar is nu niet zoveel te doen. Het is een groot gebouw voor kulturele aktiviteiten; galerie exposities, jeugdwerk, theater enz. De tentoonstelling die er nu is hoeven we niet te zien. Met Nona nemen we overal de lift (HISS), als we op de 3de denken uit te komen blijken we in de kelder te zitten. Deze komt uit op een groot ondergronds winkelcentrum met een paar design winkels. Joeri koopt er een computergraphic boek.Na een fikse wandeling komen we via de kade bij het Nationaal Museum, daar is een tentoonsteling “Van slurf tot snavel”, die gaan we niet zien, maar wel “design van 1900 tot 2000″. Erg leuk om dingen te zien die net in het verleden liggen, zoals een typemachine. Ze hadden heel veel stoelen, met als de lelijkste toch wel uit de jaren ‘60. Nona slaapt lekker door de tentoonsteling heen, in het atrium drinken we een koffie.Vervolgens opzoek naar het modern museum op het eilandje … We vinden wel een kasteeltje, en een paar moderne beelden in de tuin, maar het museum wordt verbouwd. Even verderop is het architektuur museum naar een kapel verhuisd. Daar zien we een maquette van het kultuurhuset, en ook een foto van een erg verwarrend verkeersplein waar we gisteren waren.In het hotel eten we pasta met zalm. Later drinken we in de lobby een wijntje en een biertje, met de babyfoon aan.
Naar de woensdag.  


Geen commentaar meer mogelijk.