Opa Jan plotseling overleden.

Joeri // donderdag, 3 november 2005

Ter herinnering aan

Jan Gevers
Johannes Cornelius

Echtgenoot van
Jo Gevers-van Rooij

Hij werd geboren te Nuenen op 1 september 1932 en is, gesterkt door het Sacrament der Zieken, op zondag 30 oktober 2005 overleden te Geldrop. Op 3 november 2005 is hij te ruste gelegd op het parochiekerkhof van de Heilige Clemenskerk te Nuenen.

Jan, een gewone man, zo bijzonder.

Jan was een familieman, hij hield van mensen om zich heen, van drukte en gezelligheid. Hij kwam uit een groot gezin. Samen met zijn broers en zussen groeide hij op aan de Dommel en zijn jeugd op Opwetten vormde de basis voor zijn optimistische kijk op het leven, zijn passie voor het boerenbedrijf en zijn liefde voor de paardensport.

Hij leerde ons mam kennen, de vrouw waar hij na tien jaar verkering mee trouwde en een gezin stichtte. Meer dan 50 jaar hebben zij onvoorwaardelijk voor elkaar gekozen. Er werden vijf kinderen geboren en ze werkten samen aan een mooi bedrijf. Het huis stond altijd open voor velen. Jan kon met iedereen buurten en was dankbaar voor de hulp die hij kreeg in tijden van grote drukte op de boerderij of ziekte in huis.

Ook kinderen hebben altijd een belangrijke plaats gehad in zijn hart en waren graag in zijn buurt. Hij was een lieve vader die ons omringde met zorg en zachtheid. Hij was trots op ons. Die trots wilde hij ons ook meegeven: “Laat zien dat je een Gevers bent”.

Hij was een lieve opa. Toen hij kleinkinderen kreeg was hij de koning te rijk en kwam zijn zorgzaamheid weer boven: “Voorzichtig jongens, dadelijk is het huilen”.

Omringd door velen bleef hij ondanks zijn ziekte zeer tevreden en genoot hij tot op het laatst van de mooie dingen van het leven. Hij was ons mam dankbaar voor haar goede zorgen.

Je overlijden kwam plotseling. Juist nu het zo goed ging viel het je zwaar om afscheid te moeten nemen en was het voor ons moeilijk je te laten gaan.

Dag lieve Jan, bedankt voor de fijne jaren.
Dag pap, in onze harten leef je voort.
Dag lieve opa.

Jo Gevers-van Rooij, kinderen en kleinkinderenVertel het ons.