Kastelendag

Joeri // maandag, 28 mei 2007

Het heeft even geduurd, maar nu dan toch weer een berichtje.
Vandaag waren we er gezellig een dagje op uit.
Kastelendag op 2de pinksterdag. Op naar kasteel Geldrop.
We hadden in Groot Eindhoven gelezen dat er een ridder- en prinsessenwedstrijd zou zijn, dus Nona zat op en top in de auto.
Stampvoetend had ze toch maar toegegeven om haar glitterschoenen aan te doen voor in de drizzelregen, maar alleen als de open prinsessenschoenen mee mochten.

Nimph Bij binnenkomst had Nona al meteen veel bekijks en zowaar een ontmoeting met de freule en de bosnimph. Daarna maar meteen op de foto voor de wedstrijd.

Voor de wedstrijd moest ze eerst op de foto en dan verschijnen voor de jury. “O wat zie jij er mooi uit” “Ja, hele mooie jurk.” “En een mooie ring ook.” “Prachtige schoentjes”. Nona glunderde aan een stuk door, maar was af en toe toch ook wel zeer verlegen. nr30a op de foto Jury
In de kelder werd er gesminkt. Nona was gelukkig snel aan de beurt, na haar kwam er een flinke rij. Ze wilde een vlinder op haar hand en een bloem op haar gezicht. Geen probleem voor het sminkteam. Haar hand was nog steeds erg dik van een muggebeet die ze onlangs heeft gehad, gelukkig had ze er niet meer zo’n last van.
Ondertussen zaten Josette en Vern op een stoeltje te wachten. vern.jpg
Met dat achter de rug konden we de buurt eens gaan bekijken. uil Buiten hadden ze een vogelshow met allemaal hele grote vogels. Met de regen af en aan was het een beetje vervelend buiten wachten, dus dat hebben we maar niet gedaan.
Als het erg drupte gingen we maar even onder de grote boom staan. Vern had daar ook veel plezier: rond rennen en met stokjes spelen. Ook kon je er makkelijk op een tak klimmen, niks voor echte prinsessen natuurlijk, daar zakt je kroontje maar van af. boom in boom uit

Na een flinke bos wandeling bos wandelingwas het tijd voor de uitslag van de wedstrijd. Nona was flink gespannen, de zaal zat vol met ridders en prinsesjes. De opkomst was dan ook veel te hoog geweest voor de jury; ze konden niet tot een beslissing komen en een winnaar uit de hoge hoed vonden ze ook niet eerlijk. Dus nu weten we het nog niet wie er gewonnen heeft. Morgen staat het op de website van kasteel Geldrop. Ik ben zeer benieuwd.Vertel het ons.