naar Oma Maria

Joeri // zondag, 6 april 2003

  Voor het eerst een middagje bij Oma Maria gebleven, zodat mama een middagje vrij heeft. Om half twee breng ik je weg, met de reiswieg en een flesje melk in de verzorgtas. Als ik je om zes uur kom ophalen lig je lekker bij oma te slapen, maar je hebt ook fijn een beetje gespeeld met Micky, zo getuige de foto`s.Een reaktie op “naar Oma Maria”

  1. Oma Maria Schrijft:

    Om twee uur ligt er een heel klein lief meisje in een buggy in een groen-blauw jasje met puntmuts bij mij op mijn barokke salontafel die nog van mijn ouders is geweest.
    Nona, mijn klein wondertje van Joeri en Josette. Hoe zal ik haar uit de buggy tillen. Als je het een keer gedaan hebtis het niet moeilijk meer.
    Ze is lekker dik geworden. Dat voelt stevig aan maar o zo kwetsbaar. Voor de eerste keer bij oma. Wat een feest. Onderzoekend kijk je me aan. Hier is oma. Ik heb Micky Mouse van boven gehaald uit je kamertje waar de gekreukte gordijnen met de grote witte vlinders al opgehangen zijn. Je bedje komt zaterdag. Spelen met Micky die ook nog rammelt is leuk voor even. Je flesje drink je braaf leeg met huilende tussenpozen want je weet wel dat die lekkere borst van mama bij jouw hoort. Rond lopen terwijl je warm tegen me aan ligt met je armpje om mijn schouder. Zachtjes zing ik in je kleine oortje. Terwijl je slaapt leg ik je neer. Na een uurtje wil je weer eten. Eerst even een schone luier aan. Dat blijkt helemaal niet moeilijk te zijn. Je ondergaat het gedwee en ondewrtussen kijk je me streng aan. Nu het flesje nog een keer proberen. Gulzig slok je de melk naar binnen. De melk is wel lekker maar toch is er iets niet goed. Huilen. Ja, de borst van mama mis je. Zullen we het nog een keer proberen? Huilend drink je je flesje leeg. O, o, kom maar bij oma. Zal oma nog een mooi liedje zingen. Langszaam kom je weer tot rust en val je in een diepe slaap. Oma hangt ondertussen ongelukkig op de bank. Hoe moet ik nu gaan zitten zodat het voor ons alle twee gemakkelijk is en je niet wakker wordt. Het is half zes. Om zes uur komt Josette je ophalen. Heel vredig en aandoenlijk lig je boven op me. Als Josette je je mooie groen-blauwe jasje weer aantrekt voelt mijn borst nog warm. Je slaapt gewoon door. Daar ga je in je buggy. Ik mis je nu al.