-STHLM:- 3

Joeri // woensdag, 6 augustus 2003
Uit de metro


Met tramlijn 7 gaan we naar het eiland Djurgardsstaden, het skansen eiland. De buggy past alleen door de deur als we de wielen eraf halen.
Het is al lekker warm weer. Voor een dichte deur van de Liljevalchs kunsthallen krijgt Nona te eten, we zijn wat te vroeg. In de hallen is een tentoonstelling van Eddie Figge. Pas na een tijdje beginnen we de schilderijen te waarderen.In het aangrenzende cafe eet Joeri een kip salade, Nona heeft een wandelingetje nodig om in slaap te vallen.Het Aquaria water museum is wat kleiner dan dat we hadden verwacht, maar wel erg leuk. De veerpond, met een opstap plaats naast het Grona Lund luna park, brengt ons nel naar de oude stad,
In het Nobel museum is een tentoonstelling om 100 jaar nobelprijs te vieren. Na een korte wandeling gaan we aan de kade zitten om te rusten.De metro brengt ons de buurt van het hotel, daar is het weer erg rustig. We willen graag sushi eten en gelukkig vindt Josette een Japans restaurant. Alle shushi & bar’s die we ’s ochtends zagen lijken niet aan de straten te liggen waar we nu door lopen. Nona gooit een kom soep om, gelukkig is die niet zo heet, en gelukkig krijgt ze niet veel over zich heen. Ze blijft erg druk, en de serveerster gaat met haar lopen zodat wij kunnen eten. Ook in het hotel blijft ze erg druk.
Naar de donderdag.


Vertel het ons.