Zwangerschapshaptonomie

Joeri // maandag, 21 oktober 2002

Deze week zijn we voor het eerst op zwangerschapshaptonomie geweest bij een van onze verloskundigen. Bij haptonomie gaat het om het voelen van je kindje in de buik om zo contact te maken al voor het geboren is. Doordat je kindje reageert op de warmte en druk van je handen kun je er een beetje mee knuffelen en spelen en als het een beetje meezit kun je zo ook invloed uitoefenen op de positie van het kindje in de baarmoeder.We waren bang dat het misschien allemaal een beetje zweverig zou zijn, maar het was gewoon heel gezellig en prettig. Joeri leerde mijn buik een beetje te wiegen, gewoon ter ontspanning. Daarna leerde we hoe we ons kindje konden uitnodigen om lekker in onze handen te komen. Alhoewel we duidelijk konden voelen waar onze kleine zich had genesteld, was het opvallend rustig daarbinnen. Dus het was zo ontspannend dat de kleine in slaap viel of de kleine was een beetje overrompeld door al die aandacht.Geen commentaar meer mogelijk.